Stuur ons een appje

Voordelen van een auto importeren

Niet voor niets zijn er steeds meer Nederlanders die de keuze maken om een auto te importeren uit het buitenland in plaats van er een te kopen in Nederland. Met name Duitsland is erg populair en wij begrijpen heel goed waarom dat zo is. De voordelen van een auto importeren liegen er namelijk niet om.

 

Het prijsvoordeel van de Duitse auto’s

Om maar meteen met de deur in huis te vallen! De meeste mensen kiezen er vooral voor om een auto te importeren vanwege het prijsvoordeel.

Auto’s zijn in Duitsland nou eenmaal goedkoper dan in Nederland. 

Zelfs na het invoeren is het prijsvoordeel vaak nog aanzienlijk

 

Ongelofelijk groot aanbod

Duitsland is natuurlijk vele malen groter dan Nederland en ook nog eens het autoland bij uitstek. Het aantal occasions liegt er dan ook niet om!

Vergelijk zelf maar eens het aanbod op autoscout of autotrack met de grootste auto verkoopsite van Duitsland Mobile.de. Het aanbod zal je verbazen!

 

Luxer uitgevoerd

Het overgrote deel van de Nederlandse occasions komt uit de lease. Hierdoor zijn de meeste van deze auto’s vanwege de bijtelling niet mega luxe uitgevoerd.

In Duitsland is dat beter voor elkaar, en vind je zelfs maar weinig auto’s die niet vol uitgevoerd zijn. En dat dan ook nog eens voor een betere prijs!

 

Beter onderhouden

Naast dat Duitsers mooiere auto’s kopen dan de meeste Nederlanders zijn ze er ook nog eens zuiniger op. Een dealer onderhouden auto is in Duitsland dan ook meer regel dan uitzondering.

Zie je in een Duitse advertentie “Scheckheftgepflegt” staan dan kun je ervan uitgaan dat het hier om een auto gaat die altijd bij de dealer in onderhoud is geweest.

 

Minder kilometers

Omdat het auto aanbod in Duitsland een stuk groter is dan hier in Nederland en mensen daar ook nog eens zuiniger zijn op hun auto staan er ook veel auto's te koop met een hele lage kilometerstand. dit is voor ons dan weer interessant want zeg nu zelf het liefst koop je een auto met zo min mogelijk kilometers op de teller.

 

Besparen op de BPM

Naast dat je in Duitsland al flink kunt besparen op de aankoopprijs, en je voor hetzelfde geld ook nog eens een luxer en beter onderhouden auto kan kopen kun je ook nog flink besparen op de BPM.

Door op de juiste manier BPM aangifte te doen kun je honderden tot soms wel duizenden euro’s besparen.

 

Niet te vinden

Wanneer we opzoek gaan naar bepaalde auto's en deze kunnen we in Nederland maar niet in de juiste uitvoering of met de juiste opties vinden. Dan kiezen wij er vaak voor om ook in het buitenland te kijken. Dit vooral omdat bepaalde modellen auto's en uitvoeringen alleen in het buitenland geleverd zijn. 

© Copyright 2024 Wijvindenjouwauto.nl - Alle rechten voorbehouden - Door: ConceptCodeKleur.nl